Linströ och tomater

Linströ för miljön

Apropå de senaste dagarnas debatter om pyralider i hästgödsel där man använt halm som strö, så kommer här en bild på våra tomatplantor på gården.
 
För tre veckor sedan inhandlades två stycken tomatplantor och planterades här på gården. De såg lite småvissna ut, stackarna, där de stod i butiken… Men de fick följa med hem i vilket fall.
 
De planterades i vanlig jord men med några rejäl nävar från gårdens gödselstack med halvkomposterad linströgödsel. Döm om vår förvåning när vi idag, tre veckor senare, konstaterar att tomatplantorna växt till sin dubbla storlek, bladen är friska och gröna och det är dags att byta till en större stödpinne.
 
Att verkligen testa kvaliteten hos det man förespråkar tycker vi är A och O!
Med de senaste dagarnas debatt om tveksamma bekämpningsmedel i strömedel som faktiskt omöjliggör en miljövänlig hantering av hästgödsel samt ger hästgödsel ett oförtjänt dåligt rykte så kan åtminstone vi konstatera att linströ är och förblir det absolut bästa alternativet att strö sina boxar och lösdrifter med. För ekonomins, hästens, miljöns och trädgårdsodlarnas skull!

Mer att läsa