Goda råd behöver inte vara dyra

Hur väljer jag rätt foder?

För att optimera fodergivan till sin häst bör man alltid utgå från ett kvalitativt grovfoder som tillgodoser de mest basala behoven såsom torrsubstans, protein, energi, kalcium och fosfor.

Vi är en helt oberoende foderrådgivare och vår uppgift är att optimera ditt foderinköp utefter din hästs och dina ekonomiska förutsättningar. Vi välkomnar alla dina frågor om grovfoder – både stora som små.

För att förenkla processen med att hitta ett bra grovfoder har vi tagit fram en foderstatsberäknare EQuiOpt som är helt gratis att använda. På sikt kommer EQuiOpt att föreslå ett grovfoder för dig som finns hos någon av våra foderproducenter. Du slipper alltså att sitta och leta bland våra auktioner utan guidas direkt till ett passande grovfoder.

Vill du ha hjälp att hitta rätt grovfoder? Gör en grovfoderförfrågan idag så hjälper vi dig att hitta rätt typ av foder som passar just dig och din häst.

Gör en grovfoderförfrågan

Fler frågor?

Behöver du mer hjälp?

avdelare-häst

Stallströrådgivning

Vi hjälper gärna till att göra en beräkning av din åtgång av stallströ under installningsperioden.

Vårt dammfria linströ lämpar sig såväl för hästar på box som i lösdrift, unga som äldre och hobbyhäst som tävlingshäst.

Låt oss matcha kostnaden för ditt nuvarande stallströ!

Farmer stacking hay bales

Inköpsrådgivning

Låt vår digitala tjänst optimera dina inköp till ditt stall.

Tjänsten beräknar foderstater till alla dina hästar utifrån deras dagliga behov och vi hjälper dig matcha mot någon av våra över 200 analyser i vår databas.

Tjänsten ger dig även möjlighet att handla grovfoder, tillskottsfoder samt strö direkt  – utifrån dina ekonomiska och geografiska förutsättningar. 

EQuiOpt logotye

EQuiOpt

i din hand eller i datorn

Redan nu kan du gå direkt till Mitt stall och skapa foderstater, snabbt och enkelt för alla dina hästar. Det ger dig en komplett bild över ditt foderbehov till hela stallet. Med resultatet av din foderstat kan du hitta rätt i foderdjungeln och hitta rätt foder till din häst och din plånbok. 

Vi bygger nu för fullt en ny uppdaterad version av appen, som kommer vara kopplad till “ditt stall” här på hemsidan. Vi bygger för både Andoid & iOS och den förväntas vara klar under hösten. Tills dess går det lika lätt att använda webbversionen som du hittar här.

App splash screen Foderstatverktyg

Hur gör Johanna Lassnack?

Följ med Johanna Lassnack när hon utfodrar sina hästar och hur hon tänker kring sina rutiner. Hon ger också en massa bra tips och råd om foder.

Hitta ännu fler bra erbjudanden!

Våra grymma samarbetspartners

Vad betalar man för grovfoder i Östersund?

Vi håller koll på grovfoderpriserna i hela landet. Nyfiken på vad andra har betalat för grovfodret i din kommun?