Om EQuiCIBUS

Vår ambition är att främja ett hållbart tänk hos häst- och stallägare med minsta möjliga koldioxidavtryck. 

Vårt stallströ av linhalm odlas under enkla förhållanden, där vatten, solljus och en touch av gödsling gör det tunga arbetet.

Foto: Fält med spånadslin

Lin binder koldioxid under hela sin livstid, vilket bidrar till att minska mängden koldioxid och därigenom bromsa växthuseffekten och i slutändan klimatförändringarna. Genom att använda linbädd i ditt stall hjälper du till att minska användningen av fossila produkter som torv och träbaserade material som träspån. Lin kräver minimal gödning, och gödseln som produceras i ditt stall är vanligtvis tillräcklig. För att möjliggöra ett återvinningssystem köper vi även tillbaka våra kunders hästgödsel, som sedan bearbetas och säljs som jordförbättring till odlare. Intäkterna från detta används av våra kunder till att köpa nytt linströ. På så sätt kan du bli mer eller mindre självförsörjande på strö.

Foto: Gödsel av linströ innehåller hög halt av näringsämnen 

Vill du vet mer om hur ditt stall kan bli självförsörjande på stallströ eller om du vill köpa eller sälja foder, tveka inte att kontakta någon av våra kundtjänstrepresentanter så hjälper vi dig!

På vår auktionsplattform kan du även köpa eller sälja foder på ett säkert sätt.

Foto: Foder av hög kvalitet är en viktig näringsbas för din häst

Vi sköter alla kvalitetskontroller om du är köpare och sköter leverans och betalning om du är säljare.

Letar du efter en specifik typ av foder anpassat efter din hästs behov? Kontakta oss gärna så hjälper vi dig!